Succesvolle en stralende bijeenkomst Beter Samen in Noord - 28 mei 2024

Succesvolle en stralende bijeenkomst Beter Samen in Noord

Op 28 mei 2024 vond de bijeenkomst Beter Samen in Noord plaats in het BovenIJ. Een bijeenkomst voor alle zorg- en welzijnsprofessionals die binnen de projecten van Beter Samen in Noord samenwerken.

Ondanks de regen stroomden zorg- en welzijnsprofessionals in groten getale binnen bij het BovenIJ, voor de bijeenkomst van Beter Samen in Noord. De deelnemers kwamen samen om elkaar (beter) te leren kennen en van elkaar te leren.  Om 15.00 uur opende Sanne Blom, lid van de Raad van Bestuur van het BovenIJ, de bijeenkomst met een inspirerende speech: “Gebruik deze bijeenkomst om zoveel mogelijk mensen te leren kennen, van elkaar te leren en kom erachter hoe je samen kunt werken aan het verbeteren van de gezondheid van onze burgers. Nu en in de toekomst." 


De opening werd opgewekt afgesloten door Loket Gezond Noord met een 'energizer' op de muziek van Joost Klein. Na een energieke draai aan het 'rad van beweging' stond de hele zaal in beweging voor een korte, krachtige workout. Met nieuwe energie ging iedereen vervolgens naar de eerste ronde van vier boeiende workshops: 
 
- Zorgzame wijk 
- Geldzorgen? Zo ga je het gesprek aan! 
- Omdenken: in gesprek over de transformatie van zorg naar welzijn 
- Verbreed je netwerk: speeddates met professionals in Noord
 

Na de tweede workshopronde sloot Marjolein Brüning, directeur bestuurder van De Sociale Maatschap, de bijeenkomst plenair af, met als belangrijkste boodschap:Weet elkaar te vinden! Laten we elkaar helpen door samen anders te kijken, denken en doen. Zolang we één goed verbonden netwerk zijn, hebben we veel meer slagkracht om ons gezamenlijk doel te behalen: het helpen van de Amsterdammers in Noord.” Zodra die prachtige woorden waren uitgesproken, kon de -uiteraard gezonde- borrel beginnen. Een mooi einde van een inspirerende, verbindende middag. Beter Samen in Noord!